Blåljusmatchen 2020

Den 18 oktober anordnade Samhällsmatchen, Stena Fastigheter Stockholm och Fryshuset Skärholmen den andra upplagan av Blåljusmatchen på Tele2 Arena. Ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg fick möjligheten att spela fotboll tillsammans med poliser, brandmän, ambulanspersonal och personal från Stena Fastigheter Stockholm.

 

Fotbollsmatchen är en satsning som handlar om att bygga broar mellan blåljuspersonal och ungdomar i Stockholms södra stadsdelar. Initiativet är även en del av Samhällsmatchen som är Hammarby Fotbolls CSR-program.

Med Blåljusmatchen hoppas vi, tillsammans med fritidsgårdar i Söderort och Stena Fastigheter Stockholm, skapa naturliga mötesplatser där invånarna och blåljuspersonalen kan lära känna varandra under avslappnade former. På så vis hoppas vi kunna stärka banden mellan oss, kommunen, dess invånare och myndigheterna.

Dagen blev en uppskattad sådan med mycket skratt, glädje och nöje. På grund av den rådande pandemin medverkade totalt 50 personer i olika åldrar.

Stena Fastigheter, Fryshuset och Hammarby Fotboll vill passa på att tacka alla ungdomar, poliser, brandmän och ambulanspersonal för denna underbara dag.