Samhällsmatchen / Projekt / Gåfotboll

Fotboll hela livet.

 

Samhällsmatchen är och ska vara ett initiativ för alla människor i vårt samhälle. Som en naturlig del i detta driver Hammarby Fotboll gåfotboll i klubbens regi för lirare 55+.

 

HAMMARBY gåfotboll

Under vår-sommar genomförs gåfotbollen utomhus på idrottsplats eller bollplan och under höst-vinter genomförs träningen inomhus i sporthall. Se lagets sida HÄR.

Avgiften, när du bestämmer dig för att ingå i träningen, är 400 kronor och avser medlemskap i Hammarby Fotboll. Första gångerna, för att kunna prova på den här fantastiskt roliga fritidsaktiviteten, är naturligtvis kostnadsfri.

Vid intresse, anmäl er via ansökningsformuläret. KLICKA HÄR!

Vid eventuella frågor, mejla Daniel Engström.

 

Lyckad Gåfotbollsdag
på Nya Söderstadion 9 juni

Fredag den 9 juni arrangerande Samhällsmatchen en Gåfotbollsdag tillsammans Södermalms stadsdelsförvaltning på Tele2 Arena. Ett 20-tal glada och engagerade spelare fick möjligheten lira gåfotboll till Hammarbylåtar i bakgrundssuset. Aktiviteten genomfördes med stöd av RF-SISU Stockholm och vår huvudpartner Stena Fastigheter. Läs mer här.

 

I MEDIA

Laul spelar gåfotboll med Bajens pensionärer
PUBLICERAD: NOV 2019

 

regler

SvFF har tagit fram ett regelverk för hur man ska spela gåfotboll med alltifrån mått på spelplan till blåa kort. REGELVERK GÅFOTBOLL

GRUNDLÄGGANDE TUMREGLER
  • I gåfotboll tillåts endast spelare att gå. Att gå definieras som att spelaren alltid har en fot i kontakt med marken.
  • Endast försvarande målvakt får befinna sig inom straffområdet. Befinner sig annan spelare avsiktligen inom straffområdet med inverkan på spelet döms frispark.
  • Max höjd för bollen är huvudhöjd på respektive spelare i den situation då bollen spelas. Syftet med regeln är att minska risken för huvudskador.
  • Att nicka är aldrig tillåtet oavsett om nickningen är frivillig eller ofrivillig.
  • Ingen offside tillämpas i gåfotboll.

Läs mer

Gåfotboll | Sweden Walking Football (walkingfootballsverige.com)

Gåfotboll – Förening och aktiva (svenskfotboll.se)

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till