Samhällsmatchen / Projekt / Skolbesök

Skolbesök för framtiden.

Sedan 2016 har Hammarby Fotboll genomfört skolbesök med a-lagsspelare från både herr- och damlaget. Det primära syftet med skolbesöken är inte att diskutera fotboll, utan att istället belysa och lyfta fram frågor som handlar om vad det innebär att växa upp, vikten av att arbeta hårt för att nå sina drömmar samt att få barnen att förstå att allt är möjligt.

Mötet kan liknas vid ett motivationssamtal där a-lagsspelarna berättar, utifrån egna livserfarenheter och perspektiv, att barnen kan bli precis vad de vill så länge de lägger ner tid och kraft för att försöka uppnå sina drömmar. Ingenting ska kännas omöjligt.

I nuläget har vi genomfört ett 15-tal skolbesök i områden som Brandbergen, Farsta, Östberga, Tyresö, Enskede och Södermalm och fler ska det bli. Målsättningen är att genomföra ytterligare tio skolbesök under det närmaste året, och nya skolbesök är redan inplanerade i Hagsätra, Visättra, Skärholmen och i Vårby.

Vi vill att fler barn i Söderort ska få chansen att träffa positiva förebilder som de kan se upp till och finna inspiration hos.

Bilder från besöken.

Nedan ser du några bilder från våra olika besök i skolor i och runt Stockholm. Håll dig uppdaterad om vårt arbete, och se mer bilder, på vår Facebooksida.

Rågsvedsskolan – Stefan Billborn och Junior

Västbergaskolan – Cathrine Dahlström & Ellen Gibson.

Slättgårdsskolan – Johan Wiland

Södermalmsskolan Emma Jansson & Cathrine Dahlström

Snösätraskolan – Britta Gynning & Richard Magyar

Aspuddens skola – Cathrine Dahlström & Ellen Gibson

Lugnets skola – Richard Magyar & Julia Ekholm

Sköndalsskolan – Hanna Lundqvist.

Brandbergsskolan – Pa Dibba.

Vårbyskolan – Jiloan Hamad & Sejde Abrahamsson.

Långsjöskolan – David Fällman.

Östbergaskolan – Muamer Tankovic & Pa Dibba.

Bergfotens skola – Sejde Abrahamsson & Emma Holmgren.

Enskede skola – Benny Lekström, Junior Martinsson Ngouali & Jiloan Hamad.

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till
Translate »