Samhällsmatchen / Projekt / Skolbesök

Skapar drömmar
för framtiden.

 

Sedan 2016 har Hammarby Fotboll genomfört skolbesök med a-lagsspelare från både herr- och damlaget. Det primära syftet med skolbesöken är inte att diskutera fotboll, utan att istället belysa och lyfta fram frågor som handlar om vad det innebär att växa upp, vikten av att arbeta hårt för att nå sina drömmar samt att få barnen att förstå att allt är möjligt.

Mötet kan liknas vid ett motivationssamtal där a-lagsspelarna berättar, utifrån egna livserfarenheter och perspektiv, att barnen kan bli precis vad de vill så länge de lägger ner tid och kraft för att försöka uppnå sina drömmar. Ingenting ska kännas omöjligt.

Innan pandemin lamslog stora delar av världen och så även Södermalm och Söderort hade drygt 25 skolbesök i områden som bland annat Brandbergen, Farsta, Östberga, Tyresö, Enskede och Södermalm genomförts. 

Pandemin tvingade oss att tänka om – men inte att sluta. Under 2020 genomfördes flera nya besök men nu tvingades vi genomföra dem digitalt. Även om vi självklart saknade en dimension av närvaron som ett fysiskt besök innebär har vi besöken varit väldigt uppskattade av såväl våra ambassadörer i herrarnas och damernas A-lag som eleverna som fått träffa sina idoler digitalt och fråga om allt från fotbollsspelande till livet i stort.

Vi vill att fler barn i Söderort ska få chansen att träffa positiva förebilder som de kan se upp till och finna inspiration hos och skolbesöken kommer att fortsätta och bli fler.

 

Bilder från besöken.

Nedan ser du några bilder från våra olika besök i skolor i och runt Stockholm. Håll dig uppdaterad om vårt arbete, och se mer bilder, på vår Facebooksida.

Rågsvedsskolan – Stefan Billborn och Junior

Västbergaskolan – Cathrine Dahlström & Ellen Gibson.

Slättgårdsskolan – Johan Wiland

Södermalmsskolan Emma Jansson & Cathrine Dahlström

Snösätraskolan – Britta Gynning & Richard Magyar

Aspuddens skola – Cathrine Dahlström & Ellen Gibson

Lugnets skola – Richard Magyar & Julia Ekholm

Sköndalsskolan – Hanna Lundqvist.

Brandbergsskolan – Pa Dibba.

Vårbyskolan – Jiloan Hamad & Sejde Abrahamsson.

Långsjöskolan – David Fällman.

Östbergaskolan – Muamer Tankovic & Pa Dibba.

Bergfotens skola – Sejde Abrahamsson & Emma Holmgren.

Enskede skola – Benny Lekström, Junior Martinsson Ngouali & Jiloan Hamad.

Farsta Grundskola – Jiloan Hamad.

Fittjaskolan – Lawlaw Nazeri & Junior Martinsson Ngouali.

Hammarbyskolan Norra – Alice Carlsson & Elsa Karlsson

Sätraskolan – Jeppe Anderson

Östbergaskolan – Emma Jansson & Felicia Saving

Fornbackaskolan – Davor Blažević

Björksätraskolan – Gustav Ludwigson

Snättringeskolan – Mohanad Jeahze

 

 

FOTBOLLSMATTE –
VI GÖR MATTE LITE ROLIGARE.

 

Samhällsmatchen och Stena Fastigheter släpper nu matematikboken Fotbollsmatte som är ett läromedel med fotbollstvist. Istället för vanliga mattetal får elever i åk 4 räkna på skotthastighet, mål och byten. Detta för att göra lärandet lite roligare. I synnerhet för barn som kämpar med matematiken. I uppgifterna förkommer spelare från Hammarby Fotbolls dam- och herrlag – som också involverats genom hela processen.

Matteboken är kostnadsfri och riktar sig till elever, lärare, föräldrar och skolor i hela landet. Fotbollsmatte innehåller även uppgifter som uppmuntrar till fysisk aktivitet och alla tal baseras på den svenska läroplanen. Samhällsmatchen är Hammarby Fotbolls samlingsnamn för alla insatser klubben gör utanför de kritade linjerna.

LADDA NER FOTBOLLSMATTE HÄR

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till