Skapar drömmar
för framtiden

 

 

Skolbesök med Swedbank

Sedan 2016 har Hammarby Fotboll genomfört skolbesök med a-lagsspelare från både herr- och damlaget. Det primära syftet med skolbesöken är inte att diskutera fotboll, utan att istället belysa och lyfta fram frågor som handlar om vad det innebär att växa upp, vikten av att arbeta hårt för att nå sina drömmar samt att få barnen att förstå att allt är möjligt.

Mötet kan liknas vid ett motivationssamtal där a-lagsspelarna berättar, utifrån egna livserfarenheter och perspektiv, att barnen kan bli precis vad de vill så länge de lägger ner tid och kraft för att försöka uppnå sina drömmar. Ingenting ska kännas omöjligt.

Skolbesöken genomförs tillsammans med vår partner Swedbank. Tillsammans med Swedbank utbildar vi barnen i hållbar ekonomi och ämnar att ge dom verktyg kring ekonomi som de kan ha med sig livet ut.

Hittills har vi genomfört närmare 100 besök och träffat drygt 4 000 barn och unga i samband med besöken. Vi vill att fler barn i Söderort ska få chansen att träffa positiva förebilder som de kan se upp till och finna inspiration hos och skolbesöken kommer att fortsätta och bli fler.

Vill du veta mer om konceptet? Kontakta i så fall ansvarige Abel Abraham på mejladressen abel.abraham@hammarbyfotboll.se

Bilder från besöken

Nedan ser du några bilder från våra olika besök i skolor i och runt Stockholm. Håll dig uppdaterad om vårt arbete, och se mer bilder, på vår Facebooksida.

 

Enskedeskolan – Oliver Dovin

 

 

Örbyskolan – Loret Sadiku & Edvin Kurtulus

 

 

Årstaskolan – Julia Roddar

 

Midsommarkransens Gymnasium – Lotta Ökvist

 

 

Mariaskolan – Matilda Vinberg

 

 

Katarina Södra skolan – Alice Carlsson & Ellen Wangerheim

 

 

Farsta Grundskolan – Ellen Gibson

 

 

Björkhagaskolan – Pablo Pinones-Arce

 

 

 

FOTBOLLSMATTE – VI GÖR MATTE LITE ROLIGARE

 

Samhällsmatchen och Stena Fastigheter släpper nu matematikboken Fotbollsmatte som är ett läromedel med fotbollstvist. Istället för vanliga mattetal får elever i åk 4 räkna på skotthastighet, mål och byten. Detta för att göra lärandet lite roligare. I synnerhet för barn som kämpar med matematiken. I uppgifterna förkommer spelare från Hammarby Fotbolls dam- och herrlag – som också involverats genom hela processen.

Matteboken är kostnadsfri och riktar sig till elever, lärare, föräldrar och skolor i hela landet. Fotbollsmatte innehåller även uppgifter som uppmuntrar till fysisk aktivitet och alla tal baseras på den svenska läroplanen. Samhällsmatchen är Hammarby Fotbolls samlingsnamn för alla insatser klubben gör utanför de kritade linjerna.

Följ oss på