Brottsförebyggande arbete i Söderort

Samhällsmatchen och BST (Berges Schakt och Transport) har i många år haft ett givande samarbete. BST var en av de första företagen som valde att engagera sig i Hammarbys arbete ute i samhället och har sedan starten 2018 varit en viktig samarbetspart för oss. Som ett resultat av vårt goda arbete valde man att fördjupa sitt partnerskap med oss.

Under 2024 valde vi att starta upp ett skolprojekt tillsammans med BST och den gamle Bajenprofilen Andras Haddad. Andreas har sedan många år föreläst målgruppen ungdomar om kriminalitet, det brottförebyggande arbetet och betydelsen av ett sammanhang. Utgångspunkten i hans föreläsning är hans självbiografi, helvetet tur och retur, som belyste hans eget liv och utmaningar i livet.

– Med allt som händer och sker just nu i Sverige och inte minst i Södertälje, på hemmaplan, så kändes det extra angeläget att kunna hitta något sätt att bidra lite extra. När jag fick sitta ner med Andreas och höra hans historia kände omgående att här finns det något man skulle kunna göra tillsammans med Samhällsmatchen. Att bygga något hållbart och på riktigt tillsammans, säger Jonathan Berge, ekonomiansvarig BST

Syftet med samarbetet mellan Samhällsmatchen, BST och Andreas är att besöka skolor och just belysa dessa delar. Att, genom Andreas föreläsning och erfarenheter, åskådliggöra de utmaningarna han själv stötte på i sitt liv samt även prata om de delar som Andreas dagligen ser i sitt arbete ute på fält.

– Min historia har visats sig vara andras verklighet! Behovet kring liknande insatser är enormt och då kunna få förutsättningar att nå ut till ännu fler barn genom detta samarbete med Samhällsmatchen och BST är unikt och oerhört intressant, säger Andreas Haddad.

Detta är ett viktigt och betydelsefullt arbete som vi ser stor potential i. Ett arbete som kräver tålamod och ödmjukhet och som vi ser framemot att få fortsätta arbeta med.

Vill du veta mer om konceptet? Kontakta i så fall ansvarige Abel Abraham på mejladressen abel.abraham@hammarbyfotboll.se

 

Följ oss på