Samhällsmatchen / Projekt / Blåljusmatchen

Samhällsmatchen och Stena Fastigheter bjuder in blåljuspersonal och ungdomar till att spela match på Tele2 Arena

Den 20 oktober anordnade Samhällsmatchen, Stena Fastigheter Stockholm och Fryshuset Blåljusmatchen på Tele2 Arena. Ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg kommer fick möjligheten att spela fotboll tillsammans med poliser, brandmän, ambulanspersonal och personal från Stena Fastigheter Stockholm.

Fotbollsmatchen är startskottet på en satsning som handlar om att bygga broar mellan blåljuspersonal och ungdomar i Stockholms södra stadsdelar. Initiativet är även en del av Samhällsmatchen som är Hammarby Fotbolls CSR-program.

Med Blåljusmatchen hoppas vi, tillsammans med fritidsgårdar i Söderort och Stena Fastigheter Stockholm, skapa naturliga mötesplatser där invånarna och blåljuspersonalen kan lära känna varandra under avslappnade former. På så vis hoppas vi kunna stärka banden mellan oss, kommunen, dess invånare och myndigheterna.

Dagen blev en uppskattad sådan med mycket skratt, glädje och nöje. Totalt närvarade närmare 100 deltagare i olika åldrar.

Stena Fastigheter, Fryshuset och Hammarby Fotboll vill passa på att tacka alla ungdomar, poliser, brandmän och ambulanspersonal för denna underbara dag.

Om Blåljusmatchen
Initiativet är en del av Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för alla insatser Hammarby Fotboll gör i samhället. Den 15 september fick blåljuspersonal, personal från Stena Fastigheter Stockholm och ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg en arenavisning på Tele2 Arena i samband med Hammarbys match mot IFK Göteborg. Den 19 september fick samma grupper besöka Stena Fastigheter Stockholm för att lära sig mer om deras Relationsförvaltning samt själva berätta hur dom skulle vilja utveckla sitt lokala närområde – och den 20 oktober kl. 09.00 spelades Blåljusmatchen på Tele2 Arena innan Hammarbys match mot Malmö FF.

Bilder från den uppskattade dagen

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till