Samhällsmatchen / Projekt / Karriärdag

Boosta din Karriär på Tele2 Arena.

 

Sedan 2019 har Samhällsmatchen arrangerat vår arbetsmässa Karriärdagen och totalt har vi nu anordnat mässan vi fyra tillfällen. Målet med Karriärdagen är att matcha ihop individer som står långt från arbetsmarknaden till ett jobb. Mässan riktar sig till dig som är mellan 18 och 65 år och som söker en heltid-, deltids-, extra-, eller timanställning med företag i Hammarby Fotbolls nätverk.

Samhällsmatchen har ambitionen att arrangera Karriärdagen årligen. Vill ditt företag vara med? Vi söker flera företag som vill medverka i detta positiva sammanhang. Arbetar du för ett företag som är i behov av att rekrytera personal? Skicka ett meddelande till oss på kontakt@samhallsmatchen.se för kontakt.

Den 20 maj 2021 höll Samhällsmatchen sin fjärde Karriärdag i syfte att matcha arbetssökande med företag i vårt nätverk. I år blev det på grund av pandemin digitalt.

– Vi hade en kanondag. Det är fint att se engagemanget från såväl företagen som de arbetssökande. Sedan vet vi ju att våra arbetsmässor faktiskt gör skillnad. Hittills har vi förmedlat över 150 jobb via våra mässor och det är väldigt betydelsefullt, säger Hammarby Fotbolls CSR-ansvarige Abel Abraham.

Se eftersändningen här.

 

Se tidigare jobbmässor nedan.

Hammarby har ett samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen Globen där målet är att hjälpa personer i Söderort som står långt från arbetsmarknaden till ett jobb. Samarbetet med Arbetsförmedlingen går ut på att para ihop människor utan arbete med företag ur klubbens nätverk.

Hammarby Fotboll har arrangerat Karriärdagen vid två tillfällen. Den 8 november 2018 genomförde Hammarby Fotboll sin första Karriärdag. Fokusgruppen för detta tillfälle var ungdomar i åldrarna 18–33 år. Totalt så närvarade 82 personer och av dessa så har idag 17 en arbetsplats att gå till. Under dagen så fick deltagarna ta del av en inspirationsföreläsning, spela fotboll på Tele2 och givetvis möta företag som är i rekryteringsbehov för intervjuer och samtal.

Den 28 februari 2019 slog Hammarby Fotboll återigen upp portarna på Tele2 Arena för sin andra Karriärdag. Denna gång riktade sig Karriärdagen till arbetssökande som passerat 50-strecket. Totalt så närvarade drygt 160 personer under dagen och av dessa har idag 12 personer funnit en arbetsplats.

Den 4 november 2019 var det dags igen. Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen bjöd in till Tele2 Arena för sin tredje karriärdag. Totalt medverkade 400 arbetssökande personer under dagen och målgruppen var individer mellan 18–65 år. Precis som tidigare tillfällen så fylldes dagen med en inspirationsföreläsning, möjligheten att få se insidan av Tele2 arena samt själva arbetsmässan.

Under det första verksamhetsåret hade Samhällsmatchen, via våra karrirädagar och Sommarjobbsmässan, lyckats slussa ut närmare 100 personer i arbete. Vi strävar ständigt efter att skala upp konceptet och få ut fler i arbete, därför är målet att årligen dubbla antalet anställningar och det kan bli verkligt tillsammans med fler företag och andra relevanta aktörer.

 

Här får du möjlighet att träffa Magnus, 30, som fick jobb hos Nordisk Idrottsreklam via den första Karriärdagen som Samhällsmatchen arrangerade i november 2018.

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till