Samhällsmatchen / Projekt / Klasskampen

Skolfotbollsturnering för barn i Söderort.

 

Klasskampen är Samhällsmatchens årliga arrangemang där vi bjuder in fjärdeklassare från skolor i Söderort för att delta i en fotbollsturnering och gör en rundvandring på Hammarbys hemmaarena. Det är en heldag fylld av fotboll, glädje och mycket skratt.

Syftet med dagen var ett ge barnen ett minne för livet. Två av Samhällsmatchens fokusområden är Hälsa och Jämlikhet och detta var ämnen vi lyfte fram under dagen. Hammarby IF:s primära syfte som fotbollsförening är att ge barn möjligheten att aktivera sig och att visa att fotboll är en sport där alla, oavsett bakgrund, och vare sig man är tjej eller kille, får vara med. Fotbollsplanen är en naturlig plats där alla anses likvärdiga, och en plats fylld av kärlek.

Här nedan finner ni lite statistik från våra upplagor av Klasskampen:

Klasskampen 2018 – 120 deltagare & 8 skolor
Klasskampen 2019 – 156 deltagare & 11 skolor
Klasskampen 2020 – 60 deltagare & 5 skolor
Klasskampen 2021 – 72 deltagare & 6 skolor
Klasskampen 2022 – 180 deltagare & 15 skolor
Klasskampen 2023 – 195 deltagare & 15 skolor

 

Senaste NYTT

Andra tisdagen i maj varje år är det Skolidrottsföreningens dag och och just denna tisdagen den 9 maj arrangerade vi på vår turnering för fjärdeklassare på Tele2 arena, Klasskampen.

Vi bjöd in skolor från söderort till att få en möjlighet att se spelarnas omklädningsrum och sedan spela en turnering på Tele2 Arena. En mycket uppskattad dag där 10-åringar från olika delar av söderort får möta andra skolor i en fotbollsturnering. Att få kliva in på gräset där allsvenska matcher spelas, där idolerna gör mål och där förhoppningsvis fler drömmar föds!

I år deltog 195 barn och 30 ledare i en dag fylld av sol, fotboll, skratt och massor av gemenskap. Ett stort tack till Stena Fastigheter, Swedbank Sverige och Bosphorus matkluster.

 

Tidigare år: 

 

 

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till