Samhällsmatchen / Projekt / Sommarjobbsmässan

Samhällsmatchen,
Stena Fastigheter och Hammarby Fotbolls Sommarjobbsmässa
för unga.

Sommarjobbsmässan är ett initiativ där Stena Fastigheter, Samhällsmatchen & Hammarby Fotboll försöker para ihop ungdomar mellan åldrarna 16-21 med arbetsgivare. Syftet med mässan är att bidra till att fler ungdomar i Stockholm får möjligheten till ett bra och givande sommarjobb.
Fyra år på raken har Samhällsmatchen och Stena Fastigheter arrangerat en sommarjobbsmässa.

Sommarjobbsmässan arrangerades för första gången 2019. Då medverkade 11 företag och totalt 287 deltagare. Detta tillfälle resulterade i att 30 tjänster erbjöds och att många ungdomar fick möjligheten att spendera några veckor av sin sommar på en givande arbetsplats.

2020 arrangerades Sommarjobbsmässan, tillsammans med Stockholm Stad, den 4 februari på Tele2 Arena. Totalt medverkade 25 företag och närmare 1000 deltagare (den exakta siffran landade på 958). Dagen kan endast sammanfattas som en succé.

2021 hade pandemin förändrat förutsättningarna men istället för att ställa in valde vi att ändra upplägget och mässan blev digital. Under en två timmar lång sändning fick företag presentera sig och de arbeten som erbjöds under programledning av standupkomikern Isak Wahlberg som till vardags programleder Hammarby Fotbolls officiella podcast Just Idag.

2022 kunde vi återigen genomföra en fysisk arbetsmässa vilket var oerhört glädjande. Hela 542 arbetssökande ungdomar hade sökt sig till Tele2 Arena i jakt efter ett jobb och hela 21 företag medverkade. Man kunde se (och höra i deltagarnas berättelser) att man saknat det fysiska mötet med andra människor och man kunde även känna av den efterlängtade positiva energin som fanns hos våra besökare.

Här nedan finner ni statistik från tidigare Sommarjobbsmässor:

Sedan den första Sommarjobbsmässan 2019 har vi slussat ut totalt 157 individer i sysselsättning via dessa mässor. Adderar man även siffrorna för våra Karriärdagar samt vår digitala arbetsförmedlingen Jobbmatchen , så har vi totalt fått ut 283 individer i jobb. En oerhört fin bedrift som vi är stolta över, men vi vill mer.

Här nedan finner ni mer statistik och resultat från våra specifika Sommarjobbsmässor:

Sommarjobbsmässan 2019 – 30 anställningar
Sommarjobbsmässan 2020 – 34 anställningar
Sommarjobbsmässan 2021 – 32 anställningar

Sommarjobbsmässan 2022 – 61 anställningar

 

 

Så här såg det ut på Sommarjobbsmässan 2020

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till