Samhällsmatchen / Projekt / Inkluderingsprogram

Samhällsmatchens Inkluderingsprogram.

 

Språkundervisningen som genomförs i samarbete med Folkuniversitetet Stockholm, och som startade 2019, kommer under 2020 innehålla fyra olika huvudinriktningar. Primärt fokus ligger på språkstudierna på plats i Folkuniversitets lokaler. Den undervisningen kommer under året vid utvalda tillfällen flyttas för att istället genomföras på plats och i samband med någon av våra dam- eller herrmatcher. Den kommer även innehålla studiebesök hos några av våra samarbetspartners, för att få en inblick i det svenska arbetslivet. Vidare kommer språkeleverna även erbjudas möjligheten att delta på våra Karriärdagar och att delta som matchdagsvolontärer för att öva på språket genom att möta våra besökare på matchdagar.

Vi erbjuder dig som asylsökande, men som inte ingår i språkundervisning hos Folkuniversitetet Stockholm, att helt kostnadsfritt delta i våra olika aktiviteter.
Vi hjälper dig att få träffa både andra asylsökande och etablerade svenskar, lära dig om det svenska samhället, utveckla det svenska språket samt delta i någon av våra olika aktiviteter.

Några av alla våra olika aktiviteter är:
Gåfotboll – Här spelar vi fotboll utan att springa. För dig som är över 55 år eller för dig som av någon anledning har svårt att springa.
Hjälp till på våra fotbollsmatcher – Hjälp vår besökande publik med att känna sig välkomna på våra matcher. Vi har våra herrmatcher på Tele2 Arena, dammatcher på Hammarby IP och futsalmatcher i Eriksdalshallen.
Spela fotboll spontant – Kom och spela fotboll med oss på fredags- och lördagskvällar.

För mer information om alla våra olika aktiviteter med datum, tider och platser, besök TIA Stockholm.

 

Samhällsmatchen har även sedan 2017 haft ett samarbete med FFA Global. FFA Global är en fristående internationell organisation som grundades i Kanada 2012. Syftet är att nå ungdomar i riskzonen för utanförskap och marginalisering, för att hjälpa dem till ett meningsfullt liv.

Som en del i detta samarbete, så medverkar FFAs deltagare som publikservicevolontärer på Hammarby Fotbolls hemmamatcher. Här får ni chansen att träffa Abdiqani Yusuf som varit med ända sedan starten och höra hans berättelse.

 

 

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till