Samhällsmatchen / Projekt / Integrationsprogram

SAMHÄLLSMATCHENS integrationsprogram

Integrationsprogrammet som genomförs tillsammans med Länsstyrelsen, Fryshuset & Stena Fastigheter, möjliggörs med medel från Länsstyrelsen, syftar till att befrämja integrationen för asylsökande, samt öka möjligheterna att få sysselsättning efter att asylprocessen är avslutad.

Vi erbjuder dig som asylsökande att, helt kostnadsfritt, delta i våra olika aktiviteter.
Vi hjälper dig att få träffa både andra asylsökande och etablerade svenskar, lära dig om det svenska samhället, utveckla det svenska språket samt delta i någon av våra olika aktiviteter.

Några av alla våra olika aktiviteter är:
Gåfotboll – Här spelar vi fotboll utan att springa. För dig som är över 55 år eller för dig som av någon anledning har svårt att springa.
Hjälp till på våra fotbollsmatcher – Hjälp vår besökande publik med att känna sig välkomna på våra matcher. Vi har våra herrmatcher på Tele2 Arena, dammatcher på Hammarby IP och futsalmatcher i Eriksdalshallen.
Svenskundervisning – Hos Fryshuset finns en mötesplats som heter ”Safespace”. Här kan du komma och ta del av en blandning av språkträning, fysisk aktivitet samt träffa kompisar.
Spela fotboll spontant – Kom och spela fotboll med oss på fredags- och lördagskvällar.

För mer information om alla våra olika aktiviteter med datum, tider och platser, besök www.tiastockholm.se.

Bli partner och stöd oss

Samhällsmatchen finansieras genom en kombination av offentligt stöd och externa samarbetspartners. Men alla är självklart välkomna att bidra – stora som små.

Så kan du hjälpa till